Ροή Rss: www.news247.gr

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Ήταν στις 3 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου , όταν ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα ( Εμανουέλε Γκράτσι ) επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό-δικτάτορα της Ελλάδας, Ιωάννη Μεταξά , στην οικία του , φέρνοντας του τελεσίγραφο της Ιταλικής κυβέρνησης για παράδοση άνευ όρων των Ελληνικών εδάφων.
Ο Μεταξάς απάντησε < Αυτό σημαίνει πόλεμο δηλαδή > για να απαντήσει ο πρέσβης < δεν είναι απαραίτητο αυτό > και για να έρθει η μεγαλειώδεις απάντηση που έμελλε να γράψει ιστορία . ΟΧΙ, έχουμε πόλεμο! Τότε τα στρατεύματα του Μουσολίνι άρχισαν την επίθεση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όμως ο Ελληνικός λαός ορμώμενος από την ένδοξη ιστορία του και το αρχαίο πνεύμα των προγόνων του όχι μόνο απέκρουσε την επίθεση, αλλά κατάφερε να επελάσει και μέσα στην Αλβανία. Η νίκη αυτή του Ελληνικού Στρατού, όχι μόνο ανύψωσε το ηθικό των λαών της Ευρώπης, αλλά καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Γιατί, αναγκάστηκε ο Χίτλερ να επιχειρήσει την κατάληψη της Αθήνας, κάτι που το κατάφερε στις 23 Απριλίου του 1941, όμως καθυστέρησε 6 εβδομάδες την επέμβαση του στην τότε Σοβιετική Ένωση, με αποτέλεσμα ο σοβιετικός λαός και στρατός να βρει χρόνο να προετοιμαστεί. Η τότε νίκη της Ελλάδας επί των Ιταλών, προκάλεσε τον θαυμασμό σε όλο τον πλανήτη. Η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων, έχασε το 10% του πληθυσμού της, ενώ η αντίσταση της στις δυνάμεις του Άξονα διήρκησε 219 ημέρες, ενώ της μεγάλης δύναμης τότε Γαλλίας μόλις 43! Χρόνια μας πολλά λοιπόν και είθε το πνεύμα των ηρώων μας πάντα να μας οδηγεί. Παρακάτω , παραθέτουμε μερικά διάσημα αποφθεύγματα σημαντικών προσωπικοτήτων που ειπώθηκαν για την Ελλάδα.

Αδόλφος Χιτλερ: Για την ιστορική αλήθεια, οφείλω να ομολογήσω ότι μόνο οι Έλληνες απ'όλους τους εχθρούς μας, πολέμησαν με κουράγιο και αψηφώντας τον θάνατο.

Ιωσήφ Στάλιν: Στεναχωριέμαι που μεγαλώνω, και δεν θα ζήσω αρκετά ώστε να ευχαριστήσω τον Έλληνικο λαό, του οποίου η αντίσταση έκρινε τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Γερμανός αξιωματικός των SS: Απ'όλους τους λαού που αντιμετώπισαν τα στούκας, μπορώ να πω ότι μόνο οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν και μας πυροβολούσαν από τις θέσεις τους, ενώ οι Πολωνοί και άλλοι έφευγαν πανικόβλητοι.

Ουίστον Τσώρτσιλ: Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Απο δω και πέρα, θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου