Ροή Rss: www.news247.gr

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Περίφημες φράσεις για την Ελλάδα του πολέμου

Το έπος του 1940 προκάλεσε θαυμασμό στην υφήλιο για το θάρρος των Ελλήνων και ήταν μια ηλιαχτίδα στο σκοτάδι των Φασιστών και των Ναζί.
Μεγάλοι ηγέτες κρατών έπλεξαν το εγκώμιο του Έθνους μας , με περίφημες εκφράσεις τις οποίες θα παραθέσουμε:

ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ( Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου ): "Από εδώ και στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες"

" H λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο από αυτά που έπραξαν οι αυτοθυσιαζόμενοι Έλληνες, ο οποίος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το νικητήριο αποτέλεσμα του κοινού μετώπου των εθνών κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία και το σθένος των Ελλήνων, δεν θα ξέραμε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα του πολέμου"

ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ( Αρχηγός των Ναζί ) : " Για την ιστορική αποκατάσταση της αλήθειας, πρεπει να ομολογήσω ότι απ'όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε, μόνο οι Έλληνες πολέμησαν με περίσσιο θάρρος και υψηλό αψηφισμό του θανάτου τους"

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ ( Αρχηγός Σοβιετικής Ένωσης ) : "Λυπάμαι που μεγαλώνω και δεν θα ζήσω αρκετά, ώστε να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Λαό , του οποίου η αντίσταση έκρινε το αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Πολέμου"

" Πολεμήσατε άοπλοι και κερδίσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη γιατί μας δώσατε χρόνο να αμυνθούμε . Σαν Ρώσοι και σαν άνθρωποι σας ευχαριστούμε "

ΦΡΑΝΚΛΙΝ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ( Πρόεδρος ΗΠΑ ):  "Την 28η Οκτωβρίου 1940 δόθηκε στην Ελλάδα τρίωρη προθεσμία να αποφασίσει για πόλεμο ή ειρήνη αλλά ακόμα και αν είχε δοθεί για 3 μέρες, ή για 3 εβδομάδες ή για 3 χρόνια, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Έλληνες μας δίδαξαν αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει την ελπίδα του, ο Ελληνικός Λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητο του Γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντι του το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας "

" Η ηρωική πάλη των Ελλήνων απέναντι στην Γερμανική επίθεση , υστερα από την κραυγαλέα ήττα των Ιταλών στην προσπάθεια τους να εισβάλλουν στα Ελληνικά εδάφη, γέμισε τις καρδιές των Αμερικανών με ενθουσιασμό και τους συγκίνησε "

ΣΑΡΛΣ ΝΤΕ ΓΚΩΛ ( Πρωθυπουργός Γαλλίας ) : " Είμαι ανίκανος να δώσω το σωστό εύρος ευγνωμοσύνης που νιώθω για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων και των Αρχηγών τους "

ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ( Αρχηγός φασιστικής Ιταλίας ) : " Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στον στρατό και ότι πάντα μας περιμένουν εκπλήξεις"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου