Ροή Rss: www.news247.gr

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία αγροτών σε όλη την Πέλλα

Ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες των αγροτών σε όλο τον νομό Πέλλας, λόγω των σκληρών μέτρων που πρόκειται να ψηφιστούν από την κυβέρνηση λόγω του Μνημονίου.
Μπλόκα στήθηκαν στο Μαυροβούνι, στην Καρυώτισσα, στο Μελίσσι ενώ στην Αριδαία, η συγκέντρωση έλαβε χώρα μπροστά από το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Την προηγούμενη Παρασκευή, συγκέντρωση είχε γίνει στο Διοικητήριο Πέλλας και πορεία στην Έδεσσα, όπου οι αγρότες επέδωσαν και ψήφισμα το οποίο παραθέτουμε αναλυτικά:
Διεκδικούμε:
1 . ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΑΓΡΟΤΗΣ» : κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα αγρότη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες» ή «ελεύθεροι επαγγελματίες» 
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% και κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Να προσμετρώνται στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες οι δαπάνες και οι αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαικά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, αγορά γης, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων). 
Αφορολόγητο της προσωπικής και της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη. 
Όχι στη φορολόγηση αποζημιώσεων. Όχι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος.
 Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου, λόγω ζημιών.
3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας υγιής ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη – ασφαλισμένο. 
4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Άμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μεταρρύθμιση και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής, την χρηματοδότηση του, την διαφοροποίηση της φορολογίας των 100% συνεταιριζόμενων αγροτών, το λαθρεμπόριο (μαύρη πώληση αγροτικών προϊόντων), τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου